Ordentliga människor

Jag blev lite fundersam över bokvalet när A valde den här boken till Minsta bokklubben. Vaddå, är inte vi redan mer än tillräckligt ordentliga hon och jag? Nästa fundering var om boken var en roman eller en faktabok. Jag tror att jag har landat i att det är en slags kåserier. Det är svårt att ta på hur allvarligt menat innehållet är eller inte.

Boken är riktigt snabbläst med till synes allvarliga tips om hur läsaren kan bli ordentlig, blandade med anekdoter. Bäst för mig är ändå igenkänningen kring att det inte ansetts ”fint” att vara duktiga tjejen med koll och ordning och författarens små historier på det temat. En liten förhoppning jag har är att boken kanske kan bidra till åtminstonde något tillfälle där en person kan stå upp för att vara ordningssam iställe för att försöka dölja det.

Känner du dig som en ordentlig person eller är du en slarver?

Skugge, Linda. Ordentliga människor. 2019-10.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *