Det kommer aldrig mer vara du

Traditionellt adventsfika hemma hos min pappa för närmsta släkten. Jag hade förutom Saffranskaka bakat Pepparkakor, Hallongrottor, Havreflarn, Bondkakor, Rullrån, Små chokladkakor och Polkagriscookies. Så tacksam för oss som kunde vara med. Medvetenheten är stor om vilka som saknas oss och hur plötsligt livet förändras.

En bok som jag läste under en Köpenhamnsresa i höstas. En snabbläst bok om en skilsmässa och om att gå vidare. Ibland riktigt rolig. Väldig igenkänning även om huvudpersonen lever ut sina tankar extremt impulsivt.

Det går nästan att ta på att delar i boken är självupplevda av författaren. Det känns som en väninna som behöver ge ord på vad som har hänt. Det handlar också om det dubbla med nya fina saker samtidigt som huvudpersonen är arg och sårad för det gamla där hennes man valde att gå vidare med hennes bästa vänninna istället.

Högberg, Anne-Lie. Det kommer aldrig mer vara du. 2016.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *