Rådhusrestaurang och teater

Saluhallen/tyghallen (Sukiennice) och rådhustornet på Krakows stora torg. Framför det – Igor Mitorajs skulptur Eros Bendato.

Själva rådhuset finns inte kvar, men rådhustornet är där och har en framstående plats på stora torget (Rynek Główny) i Kraków. En kväll åt vi middag på restaurangen precis intill tornet. Förutom baren utomhus såg jag att personalen sprang ner för en trappa vid tornet för att hämta mat och dryck. Plötsligt kom det upp ett stort gäng människor från trappan. Egentligen vore det inte så förvånande eftersom i princip alla restauranger kring torget verkar ha underjordiska sittplatser under källarvalven. Men det kom upp fler, fler och fler personer. En man kom till och med bärande på en cykel! Vem tar med en cykel in på en restaurang…?

För att spionera passade jag på att ta ett toalettbesök i källaren och hittade då… en teater! Där – mitt under torget och restaurangen låg en entré med disk och klädgarderob och sen innanför – en teater. Dörren var stängd, men via Google såg jag att själva scenen har ett valv över sig. Vilken spännande och oväntat upptäckt!

Bonus: Rådhustornet har en ganska ordentlig lutning på ungefär halva överdelen. Krakóws egna lutande torn :)

2 reaktion på “Rådhusrestaurang och teater”

 1. Hej,

  Mitt namn är Luna. Jag är en frilansande content marketing specialist och arbetar för Charm Media, en digital marknadsföringsbyrå.

  Skulle du vara intresserad av att publicera en artikel som är relevant för dina läsare, med en länk till till en av mina kunder, för en fast avgift vi betalar dig?

  Vad hade det isåfall kostat?  

  ———————————————————–
  English version:

  My name is Luna. I’m a freelance content marketing specialist who works for Charm Media, an online marketing agency.

  Would you be interested in posting an article that is relevant to your readers, with a link to one of my clients, for a fixed fee that we would pay you?

  If so, what would be the price for it?

  Bästa hälsningar,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *