Sopot och Gdańsk med barn, Polen 2019

Båtplatser på piren (Molo) i Sopot

Nu hade jag inte med något barn, men jag kände att de här två städerna säkerligen är riktigt roliga att besöka med barn. Det är korta avstånd att promenera. I Sopot finns den långa piren och fina stränder. I Gdańsk finns pariserhjul och en klassisk gammaldags karusell. Maten är prisvärd. Vid behov finns KFC och Mc Donalds, annars finns polsk snabbmat i form av mindre pizzor och fish & chips till exempel. Även pierogi borde fungera för många barn.

Överrallt finns krimskrams, våfflor (gofry) och glass att köpa (lody). Det är enkelt och billigt att åka tåg mellan orterna. Det krokiga huset i Sopot är lustigt att se och vid strandkanten finns nästan tama svanar att fota sig tillsammans med. På bägge orter finns pirat-/vikingaskepp för turister att åka runt med. Så klart går det också att hyra cyklar och i Gdańsk finns trampbåtliknande historier (men med motor) att fara omkring i.

Bonusfakta: Sopots pir (Sopot Molo) är Europas längsta och mäter 512 meter. Den fina sandstranden är 4,5 km lång…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *