Nystart

Nytt år känns alltid som en nystart, även utan nyårslöften. Nyårsafton firade jag, barnen och barnens pappa med A-K och familj. Med dem vi har firat så många midsommar, nyår, sportlov mm tillsammans. Väldigt trevligt. Dessutom fint och betydelsefullt att kunna hålla kvar vår tradition trots nya tider. Nyårsmiddagen bestod av pizzabuffé där var och en gjorde sin egen pizza på tortillabröd eller pizzadeg. Jag valde pizza bianco – creme fraiche, rökt lax, babyspenat, men utan tomatsås. En av mina pizzafavoriter hemma. Till efterrätt bjöds det på hemmagjord chokladpudding med blåbär.

Sista timmarna av 2018 tillbingade jag och B på Frösön, åt olika ostar och myste. Runt tolvslaget var vi ett litet gäng från olika lägenheter hemma hos en granne, tittade på musikvideos, skålade i champagne, och några spelade gitarr.

Första vardagen 2019 ägnades till ett riktigt lyckat besök på Jamtli tillsammans med fyra barn/ungdomar. De hade roligt tillsammans och utforskade julutställningarna, åkte rutchkana och byggde pussel med renskelett. Dessutom såg vi en tillfällig utställning om Armfeldts karoliner. Längst tid var vi på Nationalmuseum Jamtli. Jag och de stora kollade in de olika konstverken och hade intressanta diskussioner under tiden de två yngsta gick på ”skattjakt” för att hitta igen bilder i konstverken (jmf. memory). Bra upplägg för att få en utställning att passa åldrar.

Jamtli. Karoliner och konflikter, 21 oktober 2018-10 mars 2019. Sex sekler av samtid, 17 juni 2018-5 maj 2019.

Scandic Downtown Camper, Stockholm.

Just nu sitter jag på hotell i Stockholm och behöver lägga mig och sova inför morgondagen då vi fortsätter en workshop där vi ser över utbildningar för ett helt arbetsområde. Det bjuds på mycket energi och nya idéer! Förrutom att jobba har jag hunnit äta middag på hotellet med min systerdotter och handlat ett twin set i mörkblå merino på Uniqlo. När det gällde maten åt jag en Black Fire Edt-burgare och k tog en Downtown Beyond – hotellets veganska burgare som smakar kött trots att den är baserad på ärtor. Min burgare serverades med pommes, chilibea, tomat, gruyère och lök i tre former (picklad, stekt och karamelliserad).

När jag nu bor på hotell tänker jag nostalgiskt på min och B:s resa till Genève dit vi åkte första långhelgen i januari. En riktigt fin och lyxig resa. Återkommer och berättar mer om det!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *