Trans[e]ición

transeicion-foto-joseph-ros4-1020x1024
Trans[e]ición, Foto: Joseph Ros. Pressbild med tillstånd från Riksteatern.

I en kombination av hiphop, popping, house och afrokubansk transteknik bjuder Trans[e]ición på en föreställning där tema är klubbdansens trans. Föreställningen är inte publikfriande och den repetitiva ritualliknande formen blir ibland för mycket. Men – det är alltid givande att se duktiga artister framföra sitt verk och se deras precision. I perioder blir jag  trollbunden av dansarnas olika personligheter och hur de får form i dansen.

Stort plus för de normöverskridande inslagen där en av männen genomgående bär en diskret kjol, kvinnan ger ett androgynt intryck, och ett inslag med en gigantiskt böljande röd kjol genomförs av en manlig dansare.

Riksteatern – Trans[e]ición, Storsjöteatern 2016-11-27.

 

En reaktion på “Trans[e]ición”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *