Två nya hotell i Stockholm


Tre dagar i Stockholm. Här är väskan före avresa, inkl. två böcker, hörlurar, träningskläder, flera ombyten och plats för lite shopping.

I november har jag bott på två hotell som jag inte bott på tidigare i Stockholm.

Scandic Victoria Tower
Bättre läge än så här blir det inte om du ska besöka Kistamässan. Det skulle inte jag, men behövde inte förflytta mig alls då vi var på enhetsdagar på själva hotellet. Det här känns som ett klassiskt Scandichotell, varken mer eller mindre, jag fick i varje fall ett stort rum. Det enda som avviker är att byggnaden är 34 våningar hög… Att sitta i ett mötesrum på plan 32 med fönster bakom ryggen var läskigt för mig som är höjdrädd. Eftersom det var snökaos, och E4:an låg nedanför där trafiken tog sig fram i snigelfart, var det ändå omöjligt att inte lockas att titta ut. Baren längst upp var ganska liten och inte speciellt imponerande, men kollegorna var trevligt sällskap! Här var det inte fönstren som gav svindel eftersom det var mörkt ute, utan de öppna trappstegen mellan olika etage i baren. Gymmet var bättre än de flesta hotellgym då det dels inte låg i en källare (utan på plan 22) och det var någorlunda rymligt med två löpband, crosstrainer, cykel och en del vikter.

Scandic nr 53
Det här är ett av Scandics nya hotell. Hotellet är inte nybyggt utan är i pågående process med att transformeras från ett HTL-hotell till Scandic. Jag valde ett litet rum och det var verkligen litet, men i övrigt helt okej. Det här hotellet ligger alldeles centralt och har en trevlig lounge med bar/frukostmatsal. I övrigt finns inga faciliteter utan det här är ett ställe att bo på om man bara ska stanna för att sova och vill bo i centrum. Plus för minibutik vid receptionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *