Min röst skall nu komma från en annan plats i rummet & Sagas bok


Minsta bokklubben sammanträdde på Café Prästgatan 12. Jag åt palsternackssoppa.

Min röst skall nu komma från en annan plats i rummet är en obehaglig liten bok med ett speciellt språk, en sorts poesi. Miljöerna är öken, provsprängningar, öde platser och huvudpersonerna är olika seriemördare. Det ovana språket gör de sjuka personlighetsporträtten kusliga och jag ryser ännu ett steg när jag googlar och ser att alla, utom en av de avbildade mördarna, har verkliga förebilder. Det var en upplevelse att läsa en sån annorlunda text, den hade jag inte velat missa. Samtidigt är boken tyvärr ingen jag rekommenderar vidare. Möjligen tillsammans med mycket vin…

Jag tycker att Sin ensamma kropp är fint skriven, även Sagas bok har ett liknande språk och detaljerade, finstämda beskrivningar. Men tyvärr tyckte jag inte om den här boken lika mycket. Den var trög att komma in i, på något vis onödigt komplicerat upplagd. Konflikten mellan syskonen vid en mors bortgång och avståndet som växt fram utifrån huvudpersonens klassresa står i centrum. Det finns mycket att fundera kring ämnena.

Lotta Lotass, Min röst skall nu komma från en annan plats i rummet. Lotta Lotass innehar stol nummer 1 i Svenska Akademien.

Elsie Johansson, Sagas bok: en trovärdig historia. Tidigare läst av samma författare:  Sin ensamma kropp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *