Miniatyrmakaren

I författarpresentationen i den här boken jämförs Jessie Burton med Tracy Chevalier. Det skrämde mig lite då Chevalier är en av mina favoritförfattare. Som misstänkt nådde inte boken dit, men jag förstår jämförelsen. Stämningen och miljöerna går att se likheter mellan. Den här boken läste vi med Husets bokklubb. Några deltagare tyckte att boken var lite seg. Men de allra flesta gav boken ett högt betyg, utom vad det gäller själva gestalten Miniatyrmakaren. Mystiken kring henne blev bara förvirrande på ett negativt vis och frågorna får inga svar.

Vi diskuterade varför den här boken fått sånt genomslag. Det är inne med HBQT-romaner, tidsskildringen var fin, men det är svårt att ta på vad som egentligen lyfter boken. Något är det!

Miniatyrmakaren, Jessie Burton

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *