Mirakulösa Sully

dsc_4016
Imax-salongen, Mall of Scandinavia, Solna.

Det hände på riktigt. I januari 2009 lyckades kapten Chesley “Sully” Sullenberger mirakulöst landa sitt flygplan på Hudsonfloden och rädda samtliga 155 passagerare. Trots hjälteinsatsen blev han ifrågasatt och hamnade i utredning om han verkligen valt rätt agerande. I regi av Clint Eastwood har nu händelsen blivit en film, Sully, som jag såg i Imax-formatet i Solna.

Vad jag förstår har filmen inte fått några överväldigande recensioner, men jag tyckte den var bra och imponeras över samarbetet som skedde på alla plan vid den riktiga händelsen. Skickligt gjort att få filmen att bli spännande trots att tittaren redan vet vad som kommer att ske. Att se den verkliga kaptenen och de verkliga överlevarna i slutscenerna påminde om det oerhörda i situationen.

Slutligen konstaterar jag återigen att film på Imax inte går att jämföra med annan bio. Upplevelsen är SÅ bra!

Filmtitel: Sully. Regissör: Clint Eastwood. Huvudroller: Tom Hanks, Laura Linney, Aaron Eckhart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *