Mer om Umeå

Lite mer om Umeå då… :)

Strandpromenaden och parkerna runt om i centrala Umeå har utvecklats fint under de sista åren och olika delar blir klara allt eftersom. Jag blir imponerad av stadens stora satsning på detta och tänker att det är smart och kanske till och med kan löna sig. Det här är någonting som drar folk, startar diskussioner och lockar turister. Att kunna gå obehindrad en lång sträcka längs älven, utan avstängda avsnitt, ger möjlighet till fina promenader kring centrum och bidrar till en positiv känsla. Olika sorters sittplatser, växtplanteringar och konstverk gör upplevelsen än bättre.

DSC_2403

Skateparken Sparken är en av sköna platser att hänga på längs älven, en inspirerande plats för bland annat skateboard, kickbike och parkour.

DSC_2345

Dominerande precis vid strandpromenaden ligger kulturhuset Väven. Det här är ett hus som ger en futuristisk känsla och fasaden är klädd med vitt glas. Häftigt utvändigt och ambitiöst att samla ihop kulturverksamheter som bibliotek, scen, Folkets bio, Kvinnohistoriskt museum, utställningslokaler m.m. Tyvärr dog min entusiasm så fort jag kom in i byggnaden. Det är dåligt skyltat, fel möblerat för att ta sig mellan verksamheterna och känslan är murrig, inte alls den ljushet och rymd som jag hade förväntat mig. Utställningslokalen känns hopträngd och muséet passade inte heller mig. Strunta i Väven och gå istället vidare längs strandpromenaden till Bildmuseet är min rekommendation.

Jag bodde på Clarion Collection Hotel Uman. Rum och badrum var stora men inte det fräschaste jag bott på med heltäckningsmatta och omodern inredning. Helhetsintrycket i övrigt var kanon, läget är perfekt och här får besökaren ut mycket för pengarna. Förutom kvällstidning och frukost varje dag står det fruktskålar framme, kaffe/te är bara att hämta dygnet runt. På kvällen serveras en (något enklare) middag som ingår i hotellpriset, det serverades exempelvis kycklingspett och laxfilé under veckan som jag bodde där. Dagtid är det dessutom fritt fram att steka sig en våffla och förslagsvis äta den ute på den gulliga uteplatsen.

En reaktion på “Mer om Umeå”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *