Midsommaridyllen

_MG_1723-kopiera_lDet blev en midsommaridyll på landet i år.

Efter en vecka i Umeå på grund av mammas strålning där på lasarettet var det förstås extra värdefullt att samla släkt och vänner för midsommarfirande på landet. Och vilken midsommar det blev! Ingen fleecetröja eller regnjacka i sikte! Istället blev det värme och sol, barbent, kortärmat och äta ute som gällde, dagarna flöt på ett vis som näst intill upplevdes som en karikatyr över idyllen på landet :D

Midsommarafton serverades sill- och laxlunchen ute i trädgården på bord dukat fint med blommor.  Till det bjöds det på norsk (!) snaps och andra drycker kylda i jordkällaren. Nypotatisen togs upp direkt från potatislandet.

Därefter blev det blomplockning, klä midsommarstången och traditionell dans kring den innan jordgubbstårtan serverades.

_MG_1249-kopiera_l
Lillkusinen pausar i sandlådan mitt i blomsterplockandet.

Eftermiddagen fortsatte med badtunna, tipspromenad och stationsaktiviteter (discgolf, stövelkastning m.m.) innan det blev grillning och därefter middag i festlokalen. Som tillbehör serverades bland annat cous cous-sallad med kikärtor och en krämig potatisgratäng. Kvällen fortsatte därefter i samma somriga stämning bland annat med mer badtunna.

Midsommardagen inleddes med en frunch ”inklusive allt” och därefter transport med Land Rover till vedeldad bastu på stranden för dem som så önskade.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *