Warecraft: The beginning

DSC_2423

Att se film på bio är alltid något speciellt. Det passar också bra på resande fot. Intressant att se hur andra städers biografer ser ut och fungerar. Dessutom kan det vara skönt att sitta ner ett tag, ofta blir det ju mycket aktivitet och promenader på en resa så pauser kan vara välbehövliga.

Igår såg jag och Mellanbror Warcraft Filmstaden i Umeå vilken öppnades 1993. Mannen och Storebror såg samma film samma kväll men hemma :D

Det dominerande intrycket av biobyggnaden är hallen där besökarna kan köpa biljetter och snacks, vänta på biovärdens insläpp och samtidigt se ut över strandpromenaden vid Umeälven. Nu var det lite folk på plats den här kvällen, men känslan var att logistiken bör kunna fungera smidigt från den här relativt stora hallen.

Filmen Warcraft: The beginning har jag velat se sen jag såg trailern första gången. Egentligen hade jag chansen vid ett av mina Stockholmsbesök tidigare i vår, men det blev för sent på kvällen. Synd det då Warcraft säkerligen är extra cool i IMAX-format. För häftig var filmen. En ren dröm för fantasynördar… Och allra helst för dem som spelat Warcraft och en del andra spel från Blizzard för den del. Lagom mycket kanske ska tilläggas, det kan inte vara roligt för den som ser filmen och sitter och jämför allt för hårt med spelen.

Allt som kan förväntas av en film i den här genren finns hur som helst med och gestaltas med skicklig animation precis som man vill ha det. Kungar, trollkarlar på höga berg, dvärgar, jättevargar, portaler, orcher, krig, kärlek och en grip… Se filmen om du på minsta vis gillar fantasy.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *