Slicka på gjutjärnspanna

DSC_1221

En kollega till mig föreslog att jag borde äta en gjutjärnspanna. Kanske vore det en lösning. Jag har nämligen fått en förklaring till att jag är så fullständigt slut. Det är inte bara psykisk trötthet pga allt som händer runt omkring mig, utan jag har järnbristanemi.

Jag tyckte att jag reagerade ovanligt hårt på allting, men inte konstigt att jag inte orkar när förklaringen både är kroppslig och mental. Mina järndepåer är i princip obefintliga och ’knappt mätbara’. Det förklarar också min höga puls och varför min kondition nästan blivit sämre trots träning, till och med promenader har varit jobbigt. Jag slapp järndropp, men en stor dos järntabletter och samtidigt mental vila ska nog få mig fylld med energi igen! :)

Järnvärde och blodvärde är olika saker. På blodgivningen mäts bara blodvärdet och det har legat lågt, men inte för lågt, därför har min järnbrist inte upptäckts förrän nu trots att den uppstått under lång tid.

3 reaktion på “Slicka på gjutjärnspanna”

  1. Så bra att du fått delvis förklaring. Men hur kommer det sig att du tömt dina järndepåer? Har de några idéer om det? Att ha lågt hb är ju en sak men som du, att ha obefintliga depåer är inte så bra.
    Hoppas det vänder åt rätt håll fort!

    1. Jag har haft lite sämre hb än vanligt sen i somras, men inte så väldigt lågt. Bra att de kollade järnvärdet också. Och ja, jag har en teori på två anledningar. Vänder värdet tack vare järnkuren ska det vara okej :)
      Tack för omtanken <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *