Naprapat som belöning

Isön9_l

Jag gillar att ge mig själv belöningar eller göra saker bara för att jag är ”värd det”. Under en längre period tänkte jag gå till naprapat, sjukgymnast eller liknande för att få en genomgång av min kropp. Till sist kom jag iväg och det blev just till en naprapat för första gången.

Mitt huvudsakliga syfte var att få veta om naprapaten såg några direkta problem eller fel på min kropp. Jag har dålig kroppsuppfattning så det är svårt att alls kunna bedöma detta. Här är vad naprapaten berättade om mig:

  • Inga konstiga saker upptäcktes, ingen snedhet eller felbelastning.
  • Bekräftelse att min baksida av låren är korta. Inte så att det är något problem hur som helst. En förklaring till att de ofta känns hårda kan vara att jag kör spinning en hel del (cykling är tydligen en vanligt orsak till detta) och att jag däremellan kör Bodypump. Inte för att Bodypumpen gör musklerna där kortare, men de hinner inte gå i vila ordentligt mellan passen. Det jag kan göra för att låren ska må bra är givet att stretcha lite extra i de musklerna.
  • Skuldrorna var lite stela. Det måste vara vanligt tänker jag.
  • Jag har bra rörlighet generellt.
  • Bäckenet är något framåtlutat. Typiskt när man sitter mycket på arbetet. Det kändes lite surt med den kommentaren nu när jag stått och arbetat på arbetet under de tre åren och de sista två helt utan stol. Men samtidigt känns det skönt att jag tydligen själv insåg behovet av åtgärden redan innan det blev så ”inne” att stå och jobba. Och tydligen är det klart motiverat. Ett tips som jag fick med mig var att gå på fler core-pass och det har jag redan börjat göra verklighet av.  Det är pass som verkligen känns nyttiga på många vis. Att min höft knakar i vissa övningar var däremot inga som helst problem. Det var skönt att få veta.

Naprapaten tryckte till bröstryggen och blev själv förvånad av hur pass lite det knakade i mig. Men det som jag blev imponerad av var inte den naprapatiska behandlingen utan akupunkturen som jag fick i baksida lår och axlar. Nästan en vecka senare hade jag fortfarande mjukare, längre och mer avslappnade ben än på väldigt länge. Det skulle vara spännande att gå på mer akupunktur och kanske även till en sjukgymnast för att lära känna min kropp mer, men det får bli en senare belöning i så fall :)

2 reaktion på “Naprapat som belöning”

  1. Att få sig en ordentlig undersökning så här borde fler göra. Jag också. Bra där och att ha stått och jobbat de tre senaste åren är ju respekt. Och när du säger det, kan inte ens komma på att jag någonsin sett dig sitta och jobba. :)

    1. Ja, det var intressant! Och i det här fallet skönt med en bekräftelse på att det ser okej ut. Jag belönar mig gärna med någon annan sorts undersökning vid annat tillfälle. Hehe, nej, jag har ju inte ens någon stol på min plats sedan två år tillbaka :D Tur det är möten ibland så att det blir lite variation i rörelserna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *