Tant Koftas klänning

untitled
Jag i Tant Koftas klänning. Suddig mobilbild tagen av Lillasyster…

Det är något underligt med det där lilla sista… Den här klänningen har varit klar länge, så när som på en ärm. Jag fäste till och med alla trådar allt eftersom. Ändå blev klänningen liggande innan jag gjorde klart den helt. Men nu så!

Förrförra sommaren stickade jag en kortärmad kofta enligt samma mönster (”Tant Koftas-uppifrån-och-ner”) och lärde mig många saker som jag nu inte behövde strula med på klänningen. Det enda som inte blev bra var avslut på ärmar och nedtill där jag hade tänkt mig en rullkant. Det blev inte lyckat så jag gjorde om till ribbstickad kant istället.

Den här klänningen blir nog använd en del. Jag gillar färgen, garnkvalitén och passformen också även om varken den valda ärmlängden eller raglanärm egentligen är det mest smickrande för min kropp.

Mönster: Kofta ”uppifrån och ner”. Tant Kofta/Lotta Blom.
Material: Schachenmayr Merino extrafine 85, färg 000277

2 reaktion på “Tant Koftas klänning”

    1. Jag hade också träslöjd ;) Men tack så mycket, det är roligt, önskar att jag tog mig mer tid till att skapa/pyssla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *