Nationaldagen!

untitled
Gregoriemarknad och vårvinter.

Den dag som denna är det lätt att förstå varför Jämtlands nationaldag, och ursprungligen jamtamot, ligger där det gör på året. Vackrare än vårvintern kan det inte bli i Östersund och Jämtland. Den unika femte årstiden. Traditionen är lika stark som välbesökta Gregoriemarknaden som hör till.

Eftersom vi för ovanlighetens skull inte var i fjällen det här sportlovet hann jag med två besök på marknaden. Jag köpte inget mer än kolbullar (nationaldagen till ära), men det var kul att se på folk. Sen var vi nere i Vinterparken, lekte, gick på isen och solade på bänken vid muren :)

Inte nog med att det var nationaldag. Lillasyster firade sin prinsess-namnsdag och tillsist såg vi Melodifestivalens final. Jag tyckte faktiskt att riktigt många låtar var bra! Det är extra bonus att titta med Mellanbror eftersom han som dansare tittar och kommenterar även danser och scenframförande på ett annat vis än hur vi andra ser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *