Tre filmer

150101-Kopia-smal
En biofilm i veckan har det blivit tre veckor på rad nu. Helt okej för mig som gillar film :)

  • Zootropolis. Torsdag för tre veckor sedan tänkte jag och mannen hitta på något mysigt själva för en stund. Att gå på bio blev valet. Men filmen vi fastnade för var Zootropolis. Den kunde vi inte gå på med gott samvete utan barnen, så det blev en biokväll för hela familjen i stället :D En lyckad sådan för den del. Jag brukar inte ens gilla barnfilm eller animerat, men den här filmen ger mer känslan av spelfilm och den är SÅ charmig. Dessutom är den riktig tänkvärd.
  • Deadpool är definitivt mindre barnvänlig. Det blev Storebrors första 15-årsfilm på bio och tillsammans med oss gick också 18-årige kusinen. Kul att ungdomarna ville gå med mig :) Det här är en film med ocensurerade och brutala våldsscener där det visas mer än vad man vill se. Men samtidigt – filmen är en fullträff till komedi! Både sofistikerat, lågt och fyndigt – en blandning där Mr Dead Pool plötsligt pausar filmen för att prata direkt med publiken på ett lyckat vis. Det här borde inte vara en film för mig, men jag gillade den redan från första reklamvisningen. Lyssna lite extra på musiken förresten om du ser filmen.
  • Suffragette. På Internationella kvinnodagen såg jag passande nog den här filmen som alla borde se som historielektion och tankeställare om inte annat. Visst finns det fortfarande förbättringspotential vad gäller jämlikhet, men vi ska inte glömma vilka extrema framsteg som trots allt gjort. Vi kan ta avstamp i de positiva förbättringarna, istället för att klaga på vad som känns orättvist.
Undrar vilken nästa film på bio blir för mig? 8)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *