Rödkullen

untitled
Vy från toppen av Rödkullen.

För andra helgen i rad var vi i Åre. Ivarje fall fyra av fem i familjen då Mellanbror prioriterade andra aktiviteter. Lördag tog vi det lugnt, åt på Broken och såg på Melodifestivalen. På rekommendation tog vi bilen till Rödkullen direkt från morgonen idag, söndag.

Väderprognosen visade onödigt mycket vind, men det visade sig att det var bara längst upp på Rödkullen som det störde. Längre ner var det vindskyddande träd runt pisterna och solen tittade till och med fram ibland. Eftersom vi knappt åkt i Åre tidigare år var det premiär för Rödkullen och det var en trevlig bekantskap.

Parkeringen var stor och det finns ett litet nära centrum där det går att köpa liftkort, fika, äta, hyra skidor och gå skidskola. Vi började med ett besök på Skistar och fyllde på våra liftkort, det fungerade smidigt. Sedan åkte vi minsta barnbacken (Rödhaken) och den såg absolut ut att uppfylla de förväntningar jag har på en barnbacke.

Vi åkte Rödkulleliften flera gånger under dagen och den långa blå backen (Röde orm) blev en ny favorit. Dels för att man i början åkte över trädgränsen, dels för att den var bred och skön att bara glida ner för utan att varken bli för utmanande eller för flack. Från samma lift når man också ett par röda backar.

Lillasyster fastnade helt för Valles Äventyrsbana och Ripan som man når via Ripanliften, så här blev det många åk.

I Skistarhuset fanns det många toaletter och ett stort rum där man både kunde värma sig, äta matsäck och köpa något litet att fika. Det fanns både bullar och liknande, korv och microprodukter som såldes frysta för egen uppvärmning. Här blev det uppenbart att det är Stockholm som har sportlov och att området är populärt, för oj, vad mycket folk det var. Tur att det inte alls upplevdes folkigt uppe i backarna och liftköerna var inte heller något att klaga på.

Sammanfattningsvis är Rödkullen absolut ett område vi kan åka till igen. Det kanske rent av är vårt förstahandsval vid nästa besök i Åre. Det finns storslagna planer på hur Rödkullen kan utvecklas vidare. Och när jag jämför med mitt kära Ramundberget kan jag inte låta bli att sväva iväg och känna hur bekvämt det skulle vara med ett boende direkt i backarna i Rödkullen där det än så länge inte finns ordentliga övernattningsmöjligheter. Jag kan inte tänka mig annat än att det skulle bli succé.

2 reaktion på “Rödkullen”

  1. Fantastiskt fint, du skriver så man är riktigt på plats! Nu undrade jag bara om du kan tänkta dig att sälja ett mönster som finns i Allt om Handarbete nr 11 2007. En jacka med typ sleif i ryggen. Har jagat tidningen men inte lyckats hitta och hamnade här hos dig.

    1. Hej! Tack, vad roligt att du uppskattade min beskrivning. Och ursäkta att jag missade din kommentar så länge!! Vet inte var den tog vägen. Hur som helst, nej, tyvärr kan jag inte hjälpa dig :( Jag hade själv lånat tidningen… Det finns många trevliga mönster i lite äldre tidningar tycker jag! Lycka till med din jakt, kanske kan tidningen plötsligt dyka upp på Tradera eller loppis :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *