Blå vinter, gnistrande snö och sol

_20160221_120051Utsikten från infarten till huset i Åre.

En sån här fantastiskt vacker vinterdag står jag ut med hur många statusuppdateringar som helst om vädret. Det var en i princip oslagbar dag! Att kalla det vårvinter tycker jag däremot är fel. Dels vill jag gärna att vårvintern dröjer en månad till, dels var det minusgrader hela dagen – grymt och bra för föret i backarna.

Hur jag än gör saknar jag Härjedalsfjällen där vi firat sportlov i så många år, men visst är det häftigt i Åre. Jag är ju lite svag för att det händer mycket. Däremot är det lätt att hålla i plånboken – vilka överdrivna turistpriser affärerna håller rakt igenom.

DSC_0517
Kabinbanan precis utanför fönstret.

Något som är lika bra i lägenheten som vi brukar hyra i Ramundberget, och huset som vi lånade i Åre, är läget. Mitt i backen ska det vara! Våra barn tror nog inte att det finns annat än ski in-ski out eftersom vi alltid haft det så. Det är lite onödigt branta backar där vi bodde i Åre i helgen men det är nära till skidbussen om man vill komma iväg en bit på ett smidigt vis.

_20160221_135530
Boende mitt i backen – det grå huset mitt i bilden var vårt i helgen.

Lördag bjöd på betydligt sämre väder, men det gjorde inget då vi inte hade möjlighet att åka upp till fjällen förrän på eftermiddagen. Först var det Öpiaden i luftgevärsskytte för pojkarna (Mellanbror kom trea i sin klass) och sen hade Mellanbror parkour-träning innan vi kunde åka iväg.

Fredag kväll var vi för övrigt ute på restaurang dit alla i bostadsrättsföreningen var medbjudna. Vi hamnade på BBQ Garden och det visade sig vara en fullträff då även de äldsta grannarna hittade något de gillade. Det blev en del intressanta samtal om böcker, en av grannarnas eget författarskap, filmer och olika uppväxtorter. Flera av grannarna pratade om hur rara våra barn är när de går hand i hand till skolarna på mornarna. Sånt suger en förälder stolt åt sig så klart :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *