Tovade vantar

DSC_0413

Inspirerad av Metamorphosis kom jag på att jag ville göra ett par vantar tovade i tvättmaskin till mig själv. Jag har tidigare gjort ett mycket populärt par till Mellanbror för ett antal år sedan.

Sagt och gjort tog jag närmsta stickbeskrivning och ett garnnystan som blivit över. Jag hade ingen aning om hur mycket vantarna skulle krympa och stickade dem överdrivet stora. Två tvättar i 60 grader krävdes för att få till en vettig storlek. De blev lagom tjocka, men tummarna blev onödigt breda. Det här är inga finvantar, men oj så praktiskt med såna här tovade vantar när det är riktigt kallt eller när det behövs vantar som står emot lite snö.

Mönster: Vanten Folke (men i betydligt grövre garn då), från boken Vantar av Kamilla Svanlund och Clara Falk.
Garn: Vante av svenskullgarn. Filtat mönster på ovansidan är restgarn av ullFORUuM, 250m /100g, ull från Torstas får.
Övrig: Det roligaste var att äntligen använda en av Kamillas beskrivningar eftersom jag är lite bekant med henne. Det var lätt att följa hur man ska sticka, så nu är jag sugen på att göra några andra vantar också – i rätt garn :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *