Gregorius

bok

Jag förstår varför Bengt Ohlsson tilldelades Augustpriset för den här boken. Upplägget är ett genidrag! Boken handlar om precis samma sak som i Doktor Glas, men från pastor Gregorius synvinkel. Vidare lyckas Ohlsson med konststycket att skriva i en liknande stil som Söderberg fast hans bok är skriven hundra år senare än originalet.

Har du inte läst Doktor Glas så rekommenderar jag verkligen den boken och allra helst i kombination med Gregorius. Krister Henrikssons enmansföreställning om Doktor Glas är dessutom ett av de mest imponerande teaterframträdande jag sett.

Ohlsson är för övrigt född i min stad och har en relation med Helena von Zwigbergk som bland annat har skrivit  Än klappar hjärtan och Ur vulkanens mun.

Förutom att läsa ut den här boken har jag verkligen fokuserat på nöjen hela helgen. Förutom att veckostäda har jag valt bort alla måsten. Det var välbehövligt med en lugn hemmahelg efter förra helgens Stockholmsresa och efter första veckan för barnen på skolan. I övrigt har sönerna har åkt slalom/bräda för första gången i år och mina föräldrar kom över en sväng på fika.

Bengt Ohlsson, Gregorius.

En reaktion på “Gregorius”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *