Spindelnätet som blev en sjal

_MG_9467-kopiera_l
Rekordvarm sista helg i oktober, mer än tio plusgrader och snöfri höst.

När jag var i Åre i somras såg jag ett sådant fint stickset från Växbo lin för att göra sig en egen sjal. Jag var så frestad att köpa det men kände att jag så mycket hellre skulle köpa garnet på plats i Växbo. På så vis blir det samtidigt en souvenir.  Till råga på allt har jag en lång period känt behovet av en helsvart sjal.

Sagt och gjort, på väg hem från Dalarna i somras, åkte vi in på Växbo lin och jag köpte mig en härva svart, svensktillverkat och miljömärkt lingarn. Någon beskrivning köpte jag inte, utan jag improviserade från en enkel beskrivning av trekantssjal. Tofsarna satte jag dit med inspiration från Växbo lins variant som har flera tofsar.

Eftersom jag stickade en riktigt gles sjal i svart och den blev klar på Halloween skulle man första ha kunnat tro att det var ett spindelnät jag gjorde :D Visst kan man låna den till det, men jag hoppas att den blir mest använd just som sjal till mig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *