Jag heter inte Miriam

DSC_1291_lDen här boken läste vi med husets bokklubb i våras. Sen gav jag bort den till min mamma innan jag hann fota den så bloggandet blev bortglömt.

Hur som helst är det här en sån där bok som alla borde läsa. På riktigt! Enligt mig framför allt för debatt och samtal, men även för det skönlitterära värdet. Visst finns det många böcker om exempelvis koncentrationsläger, men den här boken får ivarje fall mig att se nya saker. Jag får också lära mig mer om det som utspelade sig i Sverige, framför allt när det gäller romer. Det är en tung bok om hemska saker. Men ändå – det jag minns allra mest är ändå de fina personporträtten med små, små detaljer som fastat på ett ovanligt skarpt vis. Skickligt! En annan sak som jag som vanligt lätt imponeras av är en stor research och kunnighet i ämnet – här finns det gott om detta.

Av någon konstig anledning har inte läst en enda bok av Majgull Axelsson tidigare.  Antagligen för att jag (helt felaktigt!) trodde att hon skrev någon sorts tantsnusk!? Undrar hur jag hade fått den bilden.

Jag heter inte Miriam. Majgull Axelsson.

3 reaktion på “Jag heter inte Miriam”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *