Om tidens förgänglighet

_MG_9245-kopiera_l

Det var i princip oundvikligt för mig att skriva om Henning Mankell idag i och med hans dödsfall. Som så många andra inte heller kunde låta bli. Böckerna om Wallander började innan den allmänna deckarvågen var i gång på allvar. För mig var det definitivt en av de första svenska deckarserierna jag följde så snart varje ny bok gavs ut. Dessutom är flera av filmerna bra.  Krister Henriksson är för övrigt en av mina favoritskådespelare. Inte som tv-seriepolis utan för hans fantastiska insats som Doktor Glas. Wallander skrev andra bra böcker också inte att förglömma, och det känns speciellt att han växte upp i Härjedalen.

Tyvärr sätter Mankells död just fokus på döden. En äldre släkting, som gjorde stora intryck i min barndom, dog i helgen. En annan, närmare och ung släkting, har fått en förnyad cancerdiagnos, är på behandling och det är oklart hur allvarligt läget är. Dramatiska påminnelser om vikten av att vara närvarande med sina nära; släkt som verkliga vänner.

Kom ihåg att stödja cancerforskningen! Antingen genom Rosa bandet eller olika bidrag direkt till Cancerfonden som är en väg in till många andra organisationer som exempelvis Barncancerfonden, Bröstcancerföreningarnas riksorganisation och Prostatacancerförbundet.

En reaktion på “Om tidens förgänglighet”

  1. Pingback: Bokens dag |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *