Lycksele djurpark

_MG_8453-kopiera_l
Lycksele djurpark visar svenska djur.

_MG_8307-kopiera_l

_MG_8199-kopiera_l
Åh…

_MG_8070-kopiera_l
Minigris…

_MG_8114-kopiera_l
Att få klappa djur är förstås alltid väldigt populärt.

Årets djurparksbesök blev på Lycksele djurpark när vi passande nog skulle åka norrut. Här har vi passerat många gånger men inte förrän nu kunnat ta oss möjligheten att gå in.

Hela familjen var överlag nöjda med den här djurparken. Här är vad som var bäst respektive mindre bra:
+ Matningen av sälarna! Det blev som en riktig föreställning och det var väldigt roligt och intressant att titta på.
+ Björnungar är ju helt oemotståndliga…
+ Klätterparken. Ett ordentligt stort område med lekställningar, höga och långa rutschkanor, linbanor m.m. Lockar fram leklusten även hos stora barn :)
– Karusellerna och studsmattorna kan de lika gärna ta bort. De såg slitna ut. När det inte är fräscht ska det inte finnas kvar är min åsikt.

Bonustips:
** Efter sälmatningen gick djurskötaren vidare till uttrarna och matade. Det var också intressant och nästan inget folk eftersom den matningen inte annonserades.
** Efter öppettiderna får man stanna kvar i området även fast all service är stängd. För mig är det obegripligt att inte den chansen utnyttjas av fler. Stunden efter stängning är magisk här som på Järvzoo där det fungerar lika på samma vis. Känslan att vara helt ensamma på zoo!! När vi kom ut var det bara vår bil kvar på den tidigare totalt överfulla parkeringen.
** Gå till souvenirkiosken intill entrén direkt vid ankomst och ordna med biljetter till nästa dag vilket ingår. För oss var det bara aktuellt med en dag, men det är skönt att ordna detta direkt istället för att köa senare under dagen.

Vi köpte ingen som helst mat så det har jag ingen åsikt om.

Efter besöket på djurparken sov en natt på Hotell Lappland som jag redan innan hade läst mindre bra recensioner om. Dessvärre finns det inget annat stort hotell att välja på och någon höjdare var det inte. Det här är ett korridorshotell utan något extra.

Nåja, om man sover mot älven är utsikten fin och det var trots allt bekvämt att göra det enkelt för oss jämfört med att tälta som vi brukar. Med tanke på det paketpris vi fick för boende och djurpark hade det för övrigt varit dumsnålt att inte bo där.

Hotell Lappland. Lycksele djurpark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *