Rosa balar och lediga dagar

DSC_0216_l
Välbehövligt med fina semesterdagar på landet. Sönerna hurrar kanske inte riktigt och saknar wifi, men finner sig ändå i lugnet. Ett par dygn med härligt väder gör sitt till förstås.

En dag tittade vi noga när lantbrukarna samlade ihop gräset till korna och slog in den i rosa ensilageplast. Det är häftigt att se alla stora traktorer och maskiner i arbete. Rosa plast hade jag sett tidigare och funderade varför denna nya färg fanns i år. Svaret var att Lantmännen gått ihop med Bröstcancerfonden och skapad denna ”rosa bandet”-produkt. Tillsammans har de bönder som valt att köpa den rosa plasten samlat ihop flera hundratusen och efterfrågan var mycket större än utbudet. Vilket fantastiskt bra samarbete!

Annat som vi har gjort på landet är att pojkarna har målat ett nybyggt garage, Storebror har skött timmerkranen och flyttat på en hög med stora stockar, Lillasyster har klappat hästar och badat länge på vackra badplatsen. Jag och Mellanbror fick tillfälle att läsa böcker också :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *