Födelsedagskjolen

DSC07821 kopiera - Kopia

Dags att prioritera mer tid vid symaskinen känner jag. Idag har jag haft kjolen på mig som jag sydde klart till min 40-årsdag. Det var inte få positiva kommentarer jag fick :) Så roligt. Och inte helt konstigt då tyget är riktigt fint.

Det tog en lång stund innan jag tog tag i att sy kjolen. Först köpte jag tyget för att det sedan fick ligga till sig i min tygsamling. Sen letade jag ett lämpligt mönster. Därefter kompletterade jag med fodertyg och blixtlås. Sen klippte jag ut alla delar. Och sen sydde jag…

Jag gillar modellen skarpt, speciellt den breda linningen upptill. Kul att det gömda blixtlåset också blev bra fast jag alltid gruvar mig lite för att sy sådant.  Det enda jag ska förbättra till nästa kjol är att  låta den gå in ännu mer i midjan, göra den något kortare och framför allt att välja ett lite mjukare tyg med mer fall. Eventuellt skulle fodret kunna fästas nedtill i ytterkjolen, det ska jag fundera på.

Material: Möbeltyg från Gudrun Sjödén.
Mönster: Kjol, Allt om handarbete nr 11, 2007.
Övrigt: Jämfört med mönstret gjorde jag kjolen lite kortare och tog in midjan lite.

Jacka, Peak Performance. Kjol, min egentillverkade då :) Stövlar, Scorett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *