Traditionell jul på landet

_MG_3946-kopiera_l_fb_o_bl
Juleröda bidrar även ladorna till julstämningen. Den fina snön kom lagom till helgdagarna!

Julfirandet skedde med släkten traditionellt på landet. Dagen före julafton äter vi alltid riktig tomtegröt som hel måltid till middag. Glögg och kakor blev det med.

På julaftonen åt vi den kalla julmaten till lunch och den varma till sen middag. På eftermiddagen gick vi allihopa ut i skogen och letade jultomten. Bakom en lada väntade han i skinnkappa och långt skägg,  plockade fram en påse till varje familj ur sin säck – årets julklappar från tomten. Sedan hade jultomten brått vidare då han och renarna skulle till Hosjöbotten som nästa stopp :)

Efter att ha öppnat julklapparna från jultomten var det dags för Kalle Anka. Därefter blev det julklappsutdelning. Mellanbror läste upp rimmen och delade ut klapparna. Barnens egentillverkade gåvor blev uppskattade förstås. Det finaste jag fick var en present som Mellanbror handlat själv för egna pengar och slagit in på egen hand. Andra favoriter var Trangiaköket till hela familjen och en huvtröja och tv-serien Homeland som jag hade önskat mig. Som alltid får alla vara uppe hur länge man vill på julaftonen vilket innebar att jag gick och la mig före barnen :)

_MG_3945-kopiera_l_bl
Promenader och pulkalek på juldagen. En tradition det med.

Så här på annandagskväll är vi tillbaks hemma och jag har gått igenom hela min garderob och alla make up-produkter. Anledningen är att jag vill vara förberedd för ett besök på mellandagsrean. Om jag ska fynda vill jag köpa sådant jag verkligen behöver, inte spontanshoppa bara för köpandets skull!

En reaktion på “Traditionell jul på landet”

  1. I don’t see many comments here, it means you have low traffic. I know how to make your page go viral. If you want to know simply search in google for:
    Kimting’s Method To Go Viral

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *