Den naturliga deodoranten

_MG_3673-kopiera_lEftersom jag har fått flera frågor från olika håll under sista tiden kring hur man tillverkar min deodorant  skriver jag om det här. Ett bra julkappstips att göra själv för övrigt!

Jag gillar det enkla, och enklast av allt är att ta ren bikarbonat och använda som en torr deo i pulverform. Upplevs det bökigt att få på plats med händerna går det att strö över en bomullsrondell först men det är inget jag brukar göra.

Kokosdeo i krämform har Lilla e gjort till mig. Hon blandar helt enkelt hälften bikarbonat och hälften kokosolja. Värm fettet så att det blir krämigt (ej rinnande) och rör därefter ner bikarbonaten. Fördela i lämpliga burkar. Om det blir för flytande – ställ in i kylskåpet över natten.

Lilla e föredrar neutral kokosolja, medan jag gillar olja där kokosdoften finns kvar. Huvudsaken är att en bra olja används och de säljs både i hälsokostaffärer och i flera mataffärer vid det här laget eftersom många använder kokosfett att steka mat i. Jag förvarar min deo i en stor burk som jag därefter flyttar över lite i taget från till små reseförpackningar.

Det bästa med de här deodoranterna är att de innehåller få och kända ingredienser, att de är dryga och väldigt effektiva! Vad jag tyckte om kokosdeo när jag började använda det på allvar för ett år sedan kan du läsa om här.  Där ser du också att A-K även tillsätter potatismjöl i sin variant.

Glasburk (med tillhörande plastlock, ej i bild), Granit. Virkade korgar, hemmagjorda av min mor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *