Höstens ryggsäck

_MG_2797

Ryggsäcken känns lite tung för tillfället. Det är mycket vardag. Framför allt har sönerna haft riktigt många hemuppgifter, läxor, prov och andra aktiviteter de har behövt hjälp med. Senaste veckorna känns det som att jag har jobbat på mitt arbete för att sedan komma hem och fortsätta att jobba igen. Men, men, det är bara att kämpa på. Har någon speciella behov är det inte så mycket att snacka om. Sen är det trots allt lite mysigt de stunder som jag lyckas sitta själv med ett barn i taget och prata skolarbete :)

_MG_2732-kopiera_l

Träningen har lite av formen ”varannan vecka”. Mellan fem och åtta (!) pass ena veckan för att nästa vecka bli desto mindre.

Troligen blir både vardagen lite lättare och träningen enklare att planera in när jag går ner till 85% i arbetstid från och med nästa vecka. Jag får kortare arbetsdagar och det blir mindre stress för hela familjen kring middagarna och före alla aktiviteter. Samtidigt får arbetsgivaren i princip samma jobb gjort men till mindre lön…

Kanske inte den ultimata lösningen, men för allas trivsel tror jag att det är värt förändringen. Det blir ett försök fram till sportlovet i mars i varje fall då mannen redan arbetar deltid sedan länge.

141001_l

Utifrån att befinna sig i vardagslunket blir det extra skönt att ta en lite lättare ryggsäck med mig och resa iväg för en långweekend till Berlin. Självklart är det handbagage som gäller. Nya favoritväskan ville både jag och mannen använda, men jag vann ;) Kläderna har jag rullat ihop i packpåsar. Alla småsaker ligger i en necessär som kanske blev onödigt fullpackad.

För att snåla på utrymmet kommer jag att packa kameran i en axelväska istället för i en kameraväska. Axelväskan lägger jag i sin tur i bagaget. Smidigt att ha en extra väska att använda under dagarna i stan och som reserv i fall eventuell shopping inte får plats på väg hem…  Det enda egentligen ”onödiga” som jag har med är en liten regnjacka eftersom jag är fåfäng nog att inte ha den på hela tiden.

Tre nätter utan barn för första gången på fjorton år. Behöver jag säga att förväntningarna är höga…?

Ryggsäck som kan bli portfölj, Muji. Grå necessär, Granit. Rosa och grå hopfällbar packpåse, IKEA.

2 reaktion på “Höstens ryggsäck”

    1. Ja, absolut! Ren sommarvärme i en fantastiskt varierande stad. Några blogginlägg dyker upp under veckan :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *