Meditation i Copperhills dimma

1409_4_l

1409_2_l

Förra veckan bodde jag på Copperhill i Åre en natt. Serpentinvägen leder verkligen upp på fjället och tydligen ska utsikten vara hänförande. Det såg jag dock inget av då höstdimman låg tjock runt husknutarna. Uppriktigt led jag inte så mycket då det fanns en hel del att uppleva även inomhus.

Mitt sällskap berömde maten, men jag fastnade inte för den tyvärr. Det jag gillade allra mest i matväg var faktiskt frukostens havregrynsgröt med äpple.

Husets arkitektur är det ena som gör hotellet värt ett besök. En spännande lösning med rummen i öppna korridorer likt ett klassiskt fängelse. Lampor och materialval ger en speciell stämning, framför allt all trä och koppar.

Den andra höjdpunkten är spa- och poolavdelningen. Den var fräsch med flera lite avskilda delar. Efter frukost hade jag lyckan att vara ensam i hela området i nästan en timme och simmade i fyrtio meditativa minuter. Trots att simbassängen är kort var den absolut tillräckligt stor för att faktiskt kunna sträcka ut i. Utomhuspoolen gissar jag är allra bäst när inte dimman skymmer sikten. Det var trist att det är en pool utan bubblor.

Minisviterna är lite små men fungerar för en familj på upp till fem medlemmar. Det finns en ordentlig familjedusch med en lite speciell lösning kring dörrarna in till toaletten. Det stora sovrummet är riktigt fint, medans det lilla sovrummet med våningssäng inte är mycket större än att sängarna ryms. Tv-spel och en liten köksavdelning lär rädda semestern för många barnfamiljer!

Hotellets gym ligger klassiskt i källaren i ett rum utan fönster. Däremot är det förvånansvärt välutrustat och att man kan koppla in sin egen mobil i ljudanläggningen är grymt :) Utanför finns både en lekavdelning för barn och ett par biljardbord som jag dessvärre inte hann testa.

Det skulle vara intressant att uppleva hotellet under högsäsong och se hur det fungerar med alla skidgäster och även att testa slalombackarna runt omkring. Tyvärr är jag rädd att det är ett alldeles för exploaterat område för min smak, men det är nästan värt att prova.

Copperhill Mountain Lodge

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *