Jägare och mångfald

140907

Jag och Mellanbror har varit på en liten kulturell runda igen. Till att börja med besökte vi biblioteket, strosade omkring, tittade, diskuterade böcker och lånade en liten hög.

Därefter såg vi en utställning med mor, far och dotter Brand på Ahlbergshallen. Det mest imponerande var att makarna Brand fortfarande är aktiva trots aktningsvärd ålder. Erland Brands ansikten i kollage var intressanta, men i det stora hela pratade  inte utställningen med mig alls tyvärr. Mellanbror föredrog Anna Brands abstrakta tavlor där han tyckte att verken höll ihop bra.

Fredrik Lindbergs tavlor gillade jag desto mer! Föreställande men samtidigt naivt och klurigt, rent av lite drag från serietidningar, lockade mig. Sen är det här med att ge verken finurliga namn en bonus som vi pratade roligt kring.

När vi ändå var på stan kollade vi in ÖFK:s mach mot mångfald. Ett härligt initiativ som drog en hel del publik. Machen avslutades vid spelarnas egen konstutställning, men dit följde vi inte med.

Fredrik Lindberg, Jägare vid lägereld, Galleri S 30 augusti – 17 september 2014. Erland, Inga & Anna Brand, Ahlbergshallen 28 juni – 13 juli 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *