Min farfar var också smed

140628 Det sista jag och Mellanbror gjorde i stan innan vi alla for ut till en välbehövlig semestervecka på landet var att gå på vernissage. Först gick vi på Drejeriet en utställning som inte var så mycket att säga om. Det var kreativt att ha en häftig u-båt i luften och ett mulligt flygplan på marken. Byggena med drivved var en bra inspiration för eget skapande.

Min farfar var också smed var däremot en utställning som till och med är värd fler besök. Bruksföremål blandat med dekoration, kreativitet och tradition. Förutom själva hantverkandet, som dessutom visades på riktigt utanför, gillade jag allra helst ett gravkors med en stor glaspärla i centrum. Det sköra och det starka i en mäktig kombination.

För övrigt var min farfar faktiskt smed! Ett av alla arbeten han utförde.

Vi tog också en liten tur till Jazzköket där Erik Wennergren bjöd på härlig musik i ett vimmel av färg, dofter och fräscha pizzor. I nyöppnade Lagerbaren och ute på gården fanns lokala varor till provsmakning och försäljning. Foodstock helt enkelt!

Min farfar var också smed, Ahlbergshallen 28 juni – 13 juli 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *