Örfilen

DSC_0303

DSC_0306

Lite av en slump hamnade jag för första gången på Wayne’s coffee i stan med Minsta bokklubben på dagen och på stickcafé på kvällen. Ett riktigt trevligt fik med bra öppettider och samma goda utbud som på övriga fik i kedjan. Enda minuset är väl lite dyra priser men  det finns några mindre dyra alternativ om man letar lite. Pirogen som jag åt till lunch var kanske inget extra, men deras röda te är riktigt bra.

Boken som gällde den här gången var Örfilen. För en gångs skull en bok som ingen av oss rekommenderar faktiskt. Behållningen är en samhällskritik och en upplevelse av okända miljöer, men eftersmaken är bitter. Alltid intressant och trevligt att diskutera en bok med A och därför var boken trots allt värd att ha läsa för mig. I övrigt var den onödigt snurrig och för mig verklighetsfrämmande. Jag kan inte släppa undran om många människor i Australien verkligen lever som i boken? Bästa partierna handlade om de riktigt gamla karaktärerna i boken och den homosexuelle ungdomen Richie och hans kontakt med olika personer. Höstens första bok är redan bestämd och kommer att vara Elin Olofssons Då tänker jag på Sigrid.

På kvällen var jag med en stund på stickcafé för att delta i WWKIPday/week som pågår 14-22 juni runt om  i världen. Kortfattat så går det ut på att man samlas och stickar offentligt för att lyfta handarbetet. Mitt påbörjade projekt är ett par benvärmare som jag hoppas på att göra klart innan det är höst.

Örfilen, Christos Tsiolkas.
Wayne’s Coffee.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *