Linslusar och utställningsmingel

140505_lDet hände en hel del i helgen mellan att jag pustade ut av pollen-tröttheten. Bland annat pysslade jag ihop några bivaxljus av material som jag fått i gåva.

Fredag – Noah
Fredag kväll såg jag filmen om ”Noas ark”. På ett vis en vanlig amerikansk katastroffilm. Samtidigt hade den några tankeväckande perioder. Det var en bonus att gå med C som arbetar i kyrkan och att höra hennes reflektion efteråt. En trevlig kväll, men inga bestående minnen.

Lördag
startade jag med ett cykelpass med en ledare jag inte haft tidigare, det är alltid intressant. En kort stund på biblioteket och stan. På eftermiddagarna var grabbarna i familjen på fotbollsmatch och hamnade på lokala nyheterna på tv. Mannen var dessutom med i lokaltidningen där han tippade matchresultatet. Som tur var hade han fel :) Middag hos vänner som bjöd på god kycklingwok, kex och ost.

Söndag
inleddes med ett besök på kattutställning. Lite väl galet att beblanda sig med över 150 katter som kattallergiker mitt under pollensäsong… Men döm om min förvåning att det gick riktigt bra. Eftermiddagens 19-årskalas hos en familj med en katt gick sämre, jag hade väl inga reserver kvar alls då. Mellanbror och Lillasyster fastnade helt för en pratande bengal på kattutställningen medan min favorit landade i att vara brittisk korthår. I synnerhet min kollegas katt Clara som vunnit många priser och hamnade i tidningen. Det gjorde också en Cornish Rex tillhörande min vän C och dotter som tog högsta pris.

Vi besökte Jamtli för att vara med vid invigningen av den nya utställningen Lekfullt. Både Lillasyster och Mellanbror är med i utställningen på bild berättande om sina leksaker. Givetvis skulle Star Wars-dagen firas lite smått varför vi besökte en tillfällig utställning med Daniel Hanssons Star Wars-tavor och en brädspelsturnering.  Det kanske mest angelägna vid mitt besök på Jamtli var att se den textila vårsalongen med en mängd broderier. Det var en stor samling av broderier där många imponerande på mig, allra helst de tekniskt väl utförda exempelvis Anna Hådells verk. Hådell som för övrigt avled under utställningsperioden, 105 år gammal. En något yngre person satt och broderade i utställningen och berättade en hel del, ett inspirerande samtal!

Helgen avslutades med ett litet besök på Sir Winston med ett litet sällskap. En skön avrundning på veckan! Utöver allt jag skrivit om har jag mest läst och lyssnat på deckare, mer om det en annan dag. Men nu är det vardag igen och jag håller på att packa ihop för att åka till Stockholm några dagar.

Lekfullt, Jamtli. 4 maj-5 oktober 2014.
Textil vårsalong, Jamtli. 9 februari-5 maj 2014.
Reportage om fotbollsmatchen, tv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *