Tidningsfrossa

Magasin_lJag har haft chansen att titta i och läsa ett helt gäng magasin med varierande innehåll. Här kommer en recension i miniformat:

Elle – Näst bästa. Levererar mycket och inspirerande mode och en del intressanta reportage. Plus för långa intervjuer med kungabarnen med lagom mellanrum. Ibland väl hårt redigerade bilder.
Vouge (British) – Nje, brittiskt mode i märken som jag inte kan köpa här.
Trendfrisyrer – Eh, nej, någon tidning om bara frisyrer behöver jag inte…
Chic – För tonåringar kanske…
Lantliv trädgård – Jättebra! Inte bara för trädgårdar på landet.
Turist (Svenska turistföreningen) – Fin tidning med en hel del artiklar som tilltalar mig. Även en del som inte berör mig p.g.a. resmål som inte lockar. Onödigt politisk tidning dock.
Ute magasinet – En bra tidning om friluftsliv. En del mer extrema resmål och aktiviteter som inte lockar. Bonus att mycket av innehållet kommer från norra Sverige.
Sofies mode (Aftonbladet) – Enbart produktplacering?!
Damernas – Bäst. Alltid snyggt mode för en modern dam både från modehus och kedjor. Martina Bonnier charmar. En hel del intressanta artiklar (men en del som inte passar mig också). Sämst är att tidningarna är så välfyllda och tjocka att jag inte kan köpa varje eftersom jag inte hinner läsa klart den tidigare…
Femina – Mycket bra blandningar av artiklar, boktips, mode, inredning m.m. Mer tillgängligt mode. Ibland känns det dock som att jag är yngre än målgruppen.
Rum hemma – Lämnade inget större intryck.
InSide – För tonåringar… på engelska.

Jag tokgillar verkligen tidningar och har alltid några på lut. Och när jag inte köper nya lånar jag, läser jag gamla eller så tittar jag i dem på biblioteket. Det är i princip bara inredningstidningar som jag sparar men jag köper inte så många nu. Bästa perioden var för övrigt sent 1980-tal och tidigt 1990-tal i min mening, tidningar som jag har sparade från den perioden ligger högt i kurs :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *