Konstrunda med solsken

DSC_1089_l
Urbn Arts, Thoméegränd 3Emma Löfström
Pressrelease, Galleri S.

Nu går påsklovet mot sitt slut. Jag tror barnen hade ett välbehövligt och bra lov trots att vi föräldrar jobbade under vardagarna. Fredag eftermiddag flexade jag i varje fall ut i finvädret. Finvädret… det är så pass varmt och soligt att jag nästan har en skräckblandad förtjusning. Klimatförändringar?! Det är ju sommar! I april!?! Nåja, trots denna tanke och pollen har jag försökt njuta lite.

Fredag eftermiddag hämtade jag Mellanbror på säsongens sista bokklubb. Han åt dinkelpannkaka på bibliotekets café innan han gick vidare till sina dansträningar. Även lördagen var jag mest med Mellanbror. Vi gick på några affärer, åt den fantastiska lunchbuffén på Grändens Deli och avslutade med en konstrunda med besök på fyra vernissager. Jag vill verkligen rekommendera de fina utställningarna som är i stan nu! Mellanbror rekommenderar alla utom den på Urbn Arts och jag kan inte låta bli att tycka att väggen med alla sprayfärgburkar var häftigast även om jag gillade konsten också.  Mellanbror gillade en StarWars-bild allra mest där, och den hörde inte alls hemma i den nuvarande utställningen. Emma Löfström på Galleri S var riktigt häftigt, snyggt och intressant samtidigt. Bara tekniken i sig tar sin tid att titta på. Finalen på rundan var Joseph Daveys första separatutställning i Östersund. Hans verk passar verkligen att fylla rummen för sig själva och gör sig bättre då än i tidigare samlingsutställning. En del är fina, men talar inte till mig. Men tavlorna med träd, allra helst de lite mörkare där ljuset kikar fram, gillar jag supermycket!

Utöver ovan orkade jag inte mycket mer i helgen trots fina inbjudningar till vänner. Även om jag inte är så snorig än tar vårens pollen min energi. Ett pass cykel lördag morgon och ett sjukt bra pass bodypump söndag eftermiddag lyckades jag ändå med :)

Grändens Deli.
26/4-14/5 Skenvärldar, Emma Löfström, Galleri S. Artikel i ÖP.
26/4-10/5 Joseph Davey, Lars Bolin Gallery.

Marléne Nilsén, Urbn Arts. Artikel i ÖP och i LT.
26/4-14/5 Elisabeth Athle, Galleri Remi. Artikel i ÖP.
Recension: ÖP.

En reaktion på “Konstrunda med solsken”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *