Guld, Little Bee och minsta bokklubben

140326-2_lPrecis när administrationen av bloggen kraschade hade jag lunch med den minsta bokklubben, därför kommer inlägget nu istället. När andra bokklubbar håller högt tempo och träffas på fel tider valde jag och A att göra en egen där vi anpassar oss efter när det faktiskt passar. Innan sommaren planerar vi att ha läst och diskuterat nästa bok!

Boken vi hade läst och diskuterade denna gång var boken Guld. Eftersom bägge hade läst även Little Bee jämförde vi även med den. En mycket kort summering för mig är att jag aldrig fastnade för Little Bee även om vissa partier är sådana som kommer att ligga kvar i minnet, det är en politisk och social bok. Hur som helst blev det en sådan där bok som bara ligger och tar energi innan jag till sist tog mig i kragen och läste ut den.

Guld däremot sträckläste jag. Den handlar om tävlingscyklister, balansen mellan extrem karriär och vardag och om ett sjukt barn. Hur barnet döljer när hon mår dåligt är det som gjorde mest ont för mig att läsa. Men annars var det ändå en bok med stort hopp. Även om jag aldrig tävlat, och framför allt inte i idrott, känner jag absolut igen mig i tävlingskänslan och gillar när en roman får mig att bara vilja läsa vidare. Oftast är det bara deckare som lyckas med det.

Mest fascinerande är hur som helst att de här två böckerna är väldigt olika. Jag hade inte gissat att det hade varit samma författare om jag inte hade vetat det. Det enda igenkänningstecknet var för mig egentligen de mycket utförliga och lite speciella personbeskrivningarna.

Chris Cleave. Guld.
Chris Cleave. Little Bee.

Tidigare inlägg från ”minsta bokklubben”:
Tre apor. Med nästan lika sallad för övrigt ;)
Torka aldrig tårar…
Dessutom har vi läst en novell av Strindberg som inte är bloggad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *