Med kokos under armarna

Det här med att få gåvor med extra omtanke gillar jag skarpt. Denna deodorant fick jag av pyssliga A-K. Hon har försökt att få mig att börja använda ren bikarbonat som deodorant, men jag har inte nappat helt så det här var ett försök i rätt riktning kanske.

Innehållet i den här burken består av lika delar kallpressad kokosolja, potatismjöl och bikarbonat. Till att börja med var den skiktad för att det var så varmt. Även efter att ha rört om den tyckte jag att konsistensen var onödigt oljig. Efter ett tags användning blev den däremot perfekt.

Det var lite ovant att ta deodorant med fingrarna och de blir dessutom lite kletiga, så det gäller att först arbeta in krämen under armarna och sedan smörja av överskottet ordentligt mot exempelvis armarna. Eftersom den är oljig har jag inte vågat använda produkten när jag har extra fina kläder. Men å andra sidan är det ju ett lämpligt tillfälle att använda ren torr bikarbonat då :)

Jag kan absolut tänka mig att använda sådan här hemmagjord deodorant mer. Det bästa är:
– att den är lika effektiv som min vanliga (håller utan problem en hel dag och vid träning),
– att den doftar jättegott och lagom av kokos och
– att den har få och naturliga ingredienser.
Ett annat plus är att det är lätt att ta med lite av den i en plastpåse vid resor. Om jag duschar och byter om på gymmet väljer jag däremot att ta med en vanlig. Det känns enklare än att stå och smörja in mig under armarna publikt.

Så än igen, tack för gåvan!

En reaktion på “Med kokos under armarna”

  1. Sen jag första gången provade kokosdeo enligt det receptet har jag ingen annan! Har – av förvaringspraktiska skäl – provat att återgå till andra, men de funkar inte lika bra! Föredrar dock doftlös kokosolja, då luktar det inget alls. Tack A-K, det var du som inspirerade mig med!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *