Torka aldrig tårar utan hanskar 2

Om man inte har någon bokklubb och inte tid att delta i jobbets bokklubb som träffs nio kvällar per år – ja, då är det bara att skaffa eget lässällskap. Minst två böcker ska jag och Annika hinna läsa och diskutera i år. Eftersom vi läste ut den första i januari är chansen god att vi ska lyckas :) Idag var det dags att diskutera vad vi hade läst.

Annika hade valt att vi skulle läsa andra delen i Torka aldrig tårar utan handskar. Jag hade egentligen inte tänkt att läsa den, men tack vare detta, och för att mamma tipsade om boken, så blev det av.

Tvåan var i samma stil som första boken och är läsvärd av samma anledningar. Det var lite speciellt att läsa en bok som man vet att den ska diskuteras. Det var intressant att höra Annikas upplevelse av boken och framför allt att dela en läsupplevelse. Med den här boken är det oundvikligt att börja tänka på ämnena i sig, inte bara boken som sådan. Det vore intressant att höra hur ungdomars syn på sexuella sjukdomar, homosexualitet och många relationer ser ut idag. Det är också intressant att ämnena fortfarande är så pass tabu att prata om, trots att det upplevs relativt accepterat med samkönade förhållanden nu ändå. Speciellt om man jämför med den tid som Gardells böcker utspelar sig i!

Även om vissa beskrivningar, av exempelvis barndom och relationer är riktigt gripande, känns böckerna mycket som faktabeskrivningar. Utifrån detta känner jag mig trots allt rätt nöjd med insikterna från böckerna, så det är tveksamt om jag läser den tredje boken.

Torka aldrig tårar utan handskar – 2. Sjukdomen/Jonas Gardell. Tidigare läst av samma författare: Torka aldrig tårar utan handskar – 1. Kärleken.


Mobilkameran var inte lika pigg som mig i morse… :)

3 reaktion på “Torka aldrig tårar utan hanskar 2”

  1. En jättetrevlig boklunch som vi gör om snart hoppas jag! Du glömde dock berätta i bloggen hur himla superbra lunchen på Tingshuset var! Jag laddar för att gå dit snart igen.

  2. Då får det bli en lunchrecension nästa gång :) Och jag är gärna redo snabbt för både bokläsande och lunchsällskap :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *