Hämta och åter på jobbet

På ett vis är det dagens bästa – att hämta Lillasyster på förskolan. Och samtidigt är det oslagbart dagens jobbigaste. Detta trots att hon är lätt att hämta.

Tänk bara när pojkarna var ungefär 2 och 4 år. Oj, vilken upplevelse. När den ena var med på noterna, var den andra borta. Lillasyster är ändå äldst på dagis och i princip varje dag är barnen ute när jag hämtar. Det vill säga, inte ens påklädning krävs.

Tack och lov tog Morfar hem en ”bob”. Så fram till dess att snön smälter är det betydligt smidigare än tidigare att komma hem i varje fall :)

Idag lyckades jag alltså jobba. Lite trist att komma tillbaks dock när jag med god marginal lyckades genomföra hela veckans arbetsuppgifter idag. Trots tre dagar borta denna vecka och en förra veckan. Det är svårt att känna sig behövd när jag får så lite uppdrag. Tur att uppdragen som jag har är roliga i varje fall – men mer jobb tack :)

En annan trist sak var att jag fick någon hostattack under dagen. Det är inte kul att sitta i ett kontorslandskap och hosta. Dels för att jag stör, dels för att jag misstänker att det ogillas att jag är där med förkylning. Nu tror jag visserligen inte att jag smittar längre då jag börjar känna mig allt starkare och det som gör hostan så jobbig är snarast astman som spökar eller förstärker. Mer Cocillana och Bricanyl imorgon…

Sista tråkiga saken på jobbet idag då…. Från och med idag är platsen bredvid mig inte tom längre. Obegripligt hur jag ska kunna vänja mig och kunna koncentrera mig med någon så nära. Jag som har svårt nog med kontorslandskap ändå. Även om det är någon jag trivs med blir det en stor omställning. Jobbigt att titta upp så fort grannen rör sig. Och jobbigt för den personen att sitta vid någon så lättstörd som mig.

Dagens mest positiva var ärtsoppa och pannkaka! Och att alla tre barnen somnade snällt och enkelt och relativt tidigt trots att mannen inte var hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *